За сайта

Здравейте! Аз съм Мира.
Готвя за семейството си с много обич, внимание и желание храната да е вкусна и да изглежда апетитно.
Повечето неща съм правила “на око”, по моментно усещане. Реших да внеса организация и повече точност, за да може и дъщеря ми да се ползва от опита ми, пък и аз самата, когато съм по-уморена.
Това е едната причина за възникването на сайта. Другата е, че ми доставя страхотно удоволствие да готвя, да експериментирам и да ям. Третата и най-важна, че в целия този процес има много положителни емоции, развиване и усмихнати хора, които си струват труда и споделянето.
В “Рецепти” описвам ястията, които приготвям. Те са мои експерименти, от тетрадките на жените в семейството или по рецепти от книги, предавания, интернет. В конкретната рецепта се стремя да посочвам източника.
Снимките към тях са мои. Все още се уча да снимам, надявам се да се получават добре.
Порциите в рецептите са различни. Готвя за трима, но когато ястието е основно и към него не смятам да сервирам друго освен мезенца, правя по 4 или 5 порции за допълнително. Разбира се, при туршиите мерките са на буркани 😉
В “Продукти” добавям информация за съставките от моите рецепти.
Те често се използват и като лекове в традиционната медицина. Затова им посвещавам специално внимание в “Храна за здраве”.
В процеса на готвене неизменно възникват въпроси свързани с обработката на продуктите, съдовете, които се използват и т.н. Тази информация събирам в “Техники”.
Със сигурност ще се появяват и други неща, свързани с приготвянето/консумирането на храна, за които ще намирам местенца в този сайт. Ще пиша къде ги добавям тук.

Моля, ако използвате информация от сайта, посочете линк към нея.

Добре дошли на моята маса!
Надявам се споделеното на нея да ви хареса 🙂